Församlingen

Vilka är vi?

Pingstkyrkan i Lindesberg, heter Pingstförsamlingen och är omkring 150 medlemmar. Det är människor i olika åldrar, som kommer från olika länder, olika social bakgrund och har de mest skiftande arbeten och fritidsintressen. Alla dessa människor har en sak gemensamt: sin tro på Jesus Kristus.

Pingstförsamlingens mål och längtan är att leva i den klassiskt kristna tron, så som den beskrivs i bibeln.

Alla möten och samlingar är alltid öppna för alla.

Vad är vår historia?

Så här skrev Carl Grönlund i Evangelii Härold den 14 juni 1918. Då hade Taborförsamlingen, Lindesberg bildats fem dagar tidigare.

“Vi äro nu här en liten församling på elva medlemmar. Vi har ingen lokal utan samlas i hemmen, tills Herren visar oss något annat Vi vilja i allt förbida hans ledning och följa eld och molnstoden. Väl är satan vred, men Jesus har segrat, så också vi. Halleluja! Ja, Jesus kommer snart, då lyftas vi som frigjorda örnar från jorden, till hans underbara möte.”

Precis som för övriga Pingstväckelsen, så var motståndet stort och tidningsskriverierna tog ibland rent groteska uttryck.

Det här bidrog till att människor i början var lite misstänksamma mot Tabor som församlingen först hette. Men efterhand så vann man förtroende och medlemsantalet steg stadigt.

År 1923 var medlemsantalet ca 50 personer och man hyrde en lokal på skolgatan 3. 1933 bytte församlingen namn till Filadelfia och två år senare byggdes den kyrka på koppgatan 6, som fortfarande är församlingens säte.

Församlingen växte kraftigt under pastor Abner Dahl i slutet av 40-talet och många kom till tro. Sen dess har det bedrivits mission, söndagsskola, läger, möten av olika slag och väldigt mycket barnverksamhet. Många, många har gått de första stegen på trons väg i pingstförsamlingen som den heter numera.

Idag är vi ca 150 medlemmar och en levande kristen församling, trots att det omgivande samhället har blivit mer och mer sekulariserat. Vi finns här, predikar evangeliet och märker att väldigt många människor är sökare. Vi tror att vi är här för att tjäna Herren i en tid, då allt fler vänder sig till Jesus.