Pingst Lindesberg

Ny pastor

Pingstförsamlingen i Lindesberg söker ny pastor

Vi söker nu en pastor/föreståndare, till Pingstförsamlingen i Lindesberg, som känner kallelsen och är beredd att tillsammans med oss bygga Guds församling i vår bygd. Här finns möjlighet att inspireras och utmanas i vårt arbete med människor i olika åldrar.

Din profil

Vi ser gärna att du har erfarenhet av församlingsarbete, är intresserad av att bygga relationer samt månar om samarbete i församlingens olika delar. I en mindre församling är uppdraget brett, vi är måna om att tjänsten utformas av oss tillsammans så att både dina och våra gåvor kan komplettera varandra.

Arbetsuppgifter

Du arbetar med gudstjänster, konfirmation, själavård och i olika samlingar. Din roll handlar både om att leda och utveckla församlingen, och att vara en pastor som är delaktig i samhället.

Tjänsten är på 100 % men omfattningen kan diskuteras.

Om församlingen

Församlingen har ca 150 medlemmar. Pingstförsamlingens mål och längtan är att leva i den klassiskt kristna tron, så som den beskrivs i bibeln. Våra gudstjänster präglas av mycket sång och musik.

Utöver våra gudstjänster har vi tillsammans med andra kyrkor i Lindesbergs kommun ett socialt arbete med att dela ut matkassar till behövande i Lindesbergs kommun vid jultid.

Erikshjälpen har en second handaffär i Lindesberg där Pingstförsamlingen och Kristinakyrkan är med och hjälper till i det praktiska arbetet.

Församlingarna i Lindesberg har ett gott samarbete och pastorer och präster träffas regelbundet.

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan till info@pingstlindesberg.se 

Ansökningar behandlas löpande under ansökningstiden.

Tillträde enligt överenskommelse. Tidigast vårvintern 2023

Kontakt                                                                

Har du frågor eller vill veta mer om något, kontakta:

Gunnar Lindgren

Tel: 070-519 36 77

E-post: info@pingstlindesberg.se