Pingst Lindesberg

Nyheter

Den kämpande tron

Söndagens tema enligt kyrkoåret är den kämpande tron. Det är en del av fastetidens texter och predikoteman. Och det stämmer väl ganska bra på den tid vi lever i. Jag förstår av några jag talat med att man kämpar med ensamhet och isolering. Både gamla och unga. Det är något som börjat lyftas upp i media också. Vi måste hålla ut en tid till. Det är viktigt att vi gör vad vi kan för att motverka smitta. Vaccin verkar vara på gång. En del har blivit vaccinerade två gånger, några väntar ännu. Låt oss be om uthållighet för alla i dessa tider av prövningar. Ikväll kl. 19.30 är det som vanligt BÖNERUMMET via Zoom. Länkar till det finns på hemsidan. Där får vi dela nöden men också gemenskapen, om än virtuellt.

Bönerummet på nätet

Nu finns det en flik på hemsidan där det står BÖNERUMMET. Varje torsdag kl. 19:30 kan man klicka på länken där så kommer man till bönemöte på zoom. Det är en möjlighet att se varandra, samtala och be tillsammans om än digitalt. Denna form består så länge restriktionerna kring Coronapandemin fortgår.

Ekumenisk bönevecka online 18-24 januari 2021

Vecka 3 brukar vara kyrkornas bönevecka. De föregående åren har vi då samlats varsin dag under veckan i våra kyrkor för andakt och bön. Detta år kan vi inte samlas fysiskt, men tack vare tekniken kan vi i alla fall göra ett försök att samlas elektroniskt. Video andakter läggs upp på vår hemsida här och de kommer att visas från kl 8:00 på morgonen måndag, onsdag och fredag. Det är bara att gå in på vår hemsida och titta på högra spalten där det finns länkar till våra predikningar och andakter. Klicka på länken till andakten så ska en video dyka upp på sidan. Men dessa videor kommer inte bli synliga på hemsidan förrän dagen då det är aktuellt. Så du hittar dem inte före ex vis måndag d 18 januari kl. 08:00 osv.

Årets tema är: Bli kvar i min kärlek