Ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar skall herradömet vila, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste. Så skall herradömet bli stort och friden utan slut (Jesaja 9:6-7).

Julen är en fridens högtid, en tid då många samlas i sina familjer och umgås lite extra.

Men för många människor är julen inte en fridfull helg utan en plåga. Anledningarna kan vara många, men dåliga minnen från barndomen, missbruk, ensamhet och trasiga relationer är vanliga anledningar.

Överhuvudtaget är frid i själen en bristvara i vårt land mitt i allt materiellt överflöd. Sökandet efter frid i olika andliga sammanhang har väl aldrig heller varit större. Tyvärr letar många i grumliga källor som inte kan ge någon bestående frid.

Bibeln har dock svar på frågan hur vi skall få frid, en frid som inte tar slut. Bibelcitatet ovan är från en bok i Gamla testamentet, Jesaja, och brukar läsas i samband med jul. Texten handlar om att ett barn skall födas som skall ge människor hoppet åter och ge dem frid som inte skall ta slut. Bibeln berättar vidare att detta barn föddes i Betlehem för ungefär 2000 år sedan och att barnets namn var Jesus.

Jesus växte upp och blev snickare. Ungefär när han var trettio år trädde han fram offentligt, samlade stora skaror omkring sig, berättade för människorna om Guds kärlek och deras behov av frid med Gud.

Bibeln berättar sedan om hur han, som sade sig vara Guds Son, blev korsfäst och dödad för människornas synder, men att han uppstod på tredje dagen och att han nu är världens Herre och Frälsare, den som kan ge evigt liv, syndernas förlåtelse och en frid som inte tar slut.

Vi kan ta emot denna frid i våra hjärtan genom att tro på Jesus och bekänna oss till vad han gjort för oss.  Bibeln säger:

Då vi alltså förklarats rättfärdiga genom tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus (Romarbrevet 5:1).

Jag vill uppmana dig som läser detta att ta ställning till denne Jesus och den frid han vill ge dig. Kanske saknar du verklig frid i ditt liv, och då vill Jesus ge dig det. Vänd dig till honom och ta emot honom i ditt liv:

Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda skall du bli frälst (Romarbrevet 10:9).

Må Gud välsigna Dig när vi nu firar Frälsarens födelse!

Med varma fridshälsningar,

 

Robert Granat

Pastor och föreståndare

Pingstkyrkan Lindesberg